Scris de: Kay Jay
De câteva săptămâni, o nouă reţetă culinară face furori în mas media, pe bloguri şi pe Facebook: friptura de varan. Această reţetă aparent simplă, dar dezvoltată progresiv în foarte multe variante, este la mare căutare, până a merge la obsesie, în randul gospodinelor ai căror soţi stau la pândă cu pixul şi carneţelul la îndemână în faţa televizoarelor sau computerelor, pentru a nota noi adăugiri la ea. Se spune că reţeta a fost inventată chiar de bucătarul-şef de la Cotroceni, mare amator de friptură în sânge, dar mergând pe surse, acesta neagă acest lucru afirmând că o colegă de-a lui, DaNA, este autoarea reţetei. Însă şi pentru aceasta anumite ingrediente sunt încă neştiute, de aceea a gătit varanul cu ce a avut la îndemână, la foc automat şi asezonându-l cu ingredientele clasice, cum ar fi: mărul din gură, rozmarinul şi lămâia, pentru greaţă.
Singurii opozanți la acest nou preparat culinar par a fi anteniştii, care spun ca varanul nu este pentru mâncat, vârsând foc şi pucioasă că vietatea lor favorită a fost văzută de ochiul ager al primului braconier al țării şi împinsă în jăratec, la zidul clădit din cărămizi încinse de foc de lemn de brad şi cărbuni.
Friptura de varan prezintă şi efecte adverse pentru cei care sunt alergici la excese, ori pentru cei care-l preferă în viu.
Meniul zilei: friptură de varan la cuptor
