Scris de: Gotovel Defecteanu
Legislaţia este destul de dură faţă de câinii care locuiesc la bloc, ca şi pentru stăpânii lor. Căţeii au obligaţia să îşi achite singuri tichetele pentru transportul în comun, impozitul pe coadă, precum și factura la întreţinere.
Asta, pentru că în unele oraşe, patrupedele sunt trecute la întreţinere şi se plăteşte pentru ele o anumită sumă de bani pentru că folosesc liftul şi lasă păr pe scara blocului, cu toate că năpârlirea este specifică şi speciei bipede numite generic “om”, dar asta nu se contorizează.
Pe viitor, animalele vor fi obligate să îşi plătească asigurările de sănătate şi chiar să îşi ia un job, mai ales cele tinere, inteligente şi cu putere de muncă, aducând astfel un venit bunicel la stat. Câinii vor munci, ca de obicei, în cadrul Ministerului de Interne, la însoţirea coloanelor oficiale; aceştia având patru picioare şi simţul mirosului foarte dezvoltat, pot detecta gropile din asfalt înainte să dea motociliștii în ele când execută ordinele unor politicieni de doi bani.
În plus, patrupedele vor mai fi obligate să lucreze cu persoanele ce au diverse forme de handicap, ca de exemplu, în secţiile de poliţie unde sunt angajaţi şi agenţi mai sărăcuţi cu duhul, pentru a spori nivelul de inteligenţă al colegilor lor bipezi, angajaţi acolo pe coeficiente şi teste care s-au dovedit de-a lungul timpului a fi negative în multe cazuri. De reținut totuși că, în această categorie nu se încadrează câinii care deja fac aceste meserii, câinii genişti, cei care depistează droguri sau armament în vămi sau aeroporturi, câinii de la poliţia de frontieră, aceia care ajută nevăzătorii şi persoanele cu handicap, numiţi după cum ştim, câini utilitari.